Projekt varnost

01 432 1078 
info@projekt-varnost.si

Domača nega in lakiranje nohtov

Nohti veljajo za odraz lepote pri prav vsaki ženski, zato je potrebno da so redno urejeni in pravilno negovani, kako je to lahko najdete tukaj http://www.rehamed.si/jessica-naravna-nega-nohtov/. Vendar pa se tudi pri tem osnovnem opravilu pojavlja kar nekaj napak. Nega nohtov je namreč tudi doma dolgotrajen proces pri katerem pazljivost ni odveč. Če prepoznate, da je z vašimi nohti nekaj narobe, potem je velika verjetnost, da je vaša nega nohtov neustrezna, saj vsak tip nohtov zahteva posebno nego. Težave, ki jih povzroči neustrezna nega nohtov so lahko cepljenje, lomljenje, ne svetleča površina, rumenkasta obarvanost ali vihanje.Jessika Laki

Če vaša nega nohtov vsebuje redno lakiranje potem je bistvenega pomena, da izberete kvaliteten podlak, ki bo zaščitil vaš naravni noht. Laki so večinoma precej škodljivi za vaše naravne nohte zato potrebujejo ustrezno zaščito. Če želite preprečiti redno lakiranje in odstranjevanje laka, pa kupite tudi kakovosten nadlak, ki bo za nekaj dni podaljšal »življenjsko dobo« lakiranega nohta.

Vse redne uporabnice laka za nohte se morate izogibati tudi odstranjevalcem laka, ki vsebuje aceton. Aceton namreč izsuši nohte in jih lahko napravi suhe ter krhke. Suhe nohte lahko preprečite z rednim nanašanjem kreme za roke katero pazljivo vtrete tudi v obnohtje, suhe nohte pa boste prepoznali po ne svetleči površini. Pri uporabi odstranjevalca laka, pa bodite pozorni, da ga na bombažno blazinico izlijete dovolj, saj pretirano drgnjenje tudi ne bo pozitivno vplivalo na zdravje nohtov.

Nega nohtov vsebuje tudi pravilno piljenje, ki mora potekati od leve proti desni ali obratno. Nikakor pa ne sme potekati izmenično, saj tako noht trajno poškodujemo in spodbudimo lomljenje ter zatikanje.

Go Back

Comments for this post have been disabled.