Projekt varnost

01 432 1078 
info@projekt-varnost.si

Nastavitev solarnih sistemov

Nekdaj je bolj veljalo pravilo, da naj se solarni sistemi postavijo izključno na sončno izpostavljene objekte. Danes se sicer to še vedno priporoča, saj se takrat v največji meri doseže učinek, ki ga znajo imeti solarni sistemi, ki jih dobite na spletni strani Sonnenkraft. Vendar pa je danes dejstvo tudi, da ni nujno, da so solarni sistemi obsijani s soncem ves čas, dovolj je že svetloba in se že pridobiva topla voda. Tako se priporoča, da se solarni sistemi namestijo na jugozahodno smer, saj je statistično ta najbolje obsijana s soncem in se tako najbolje obnese sistem.

Kje bodo kolektorji postavljeni, pa je veliko odvisno od vaše izbire in tudi vaših prostorskih kapacitet. Gre za to, da imate na voljo, da se kolektorji namestijo pravokotno na položaj vaše strehe, druga možnost je, da se namestijo skoraj da tik ob streho, v kolikor imate strežna okna, se jim pač ognete, ali pa jih enostavno postavite na posebne nosilne na tla, kjer so nagnjeni po točno določenim kotom, ki je najboljši.

Nekateri se tudi odločijo, da solarni sistemi namestijo kar na celotno streho, drugim pa je dovolj samo nekaj kolektorjev. Vse je torej odvisno tudi od vas samih, kaj si želite in koliko si želite.  Proizvajalec je tisti, ki se vašim željam navadno prilagodi in ki vam tudi svetuje, kaj je za vas glede na želje najbolje in najbolj primerno, da slučajno ne kupite nečesa, kar si sploh niste želeli imeti, ker ste si nekaj pač pomotoma napačno razlagali. Zato je vedno najbolje, da se za nakup solarnih sistemov odločite tam, kjer vam znajo najbolj prisluhniti in zagotovo lahko rečemo, da je to tudi podjetje Sonnenkraft.

Go Back

Comments for this post have been disabled.