Projekt varnost

01 432 1078 
info@projekt-varnost.si

Domača pasja prehrana za občutljive pse

Domača oziroma doma pripravljena hrana za pse je izjemno primerna za vse pasme psov in tudi tiste, ki so preobčutljivi na industrijsko prehrano. Obstajajo tudi posebne veterinarske in tudi druge industrijske hrane, ki bodo pripomogli občutljivemu prebavnemu traktu vašega ljubljenčka s posebnimi potrebami. Če je vaša žival težko prebavlja nekatere vrste kravjega oziroma svinjskega mesa mu kdaj pa kdaj lahko privoščite tudi lahek in doma pripravljen okusen obrok, ki bo vseboval morske ali sladkovodne ribe. Hrana za pse pripravljena doma naj vsebuje čim manj ogljikovih hidratov kar pomeni predvsem zmanjšanje vnosa testenin in testeninam podobnim živil. Če želite vašega ljubljenčka včasih nahraniti tudi z ostanki hrane, morate pred tem temeljito premisliti ali bo to dobro vplivalo na zdravje vašega psa. Kaj vse pa potrebujejo vaši hišni ljubljenčki, pa lahko izveste na naslednjem spletnem naslovu http://varstvo-pri-delu.jigsy.com/entries/%C5%BDivali/kaj-hi%C5%A1ni-ljubljen%C4%8Dki-potrebujejo.

Hrana za pse naj vsebuje čim manj svinjskega mesa, to pa pod nobenim pogojem ne sme biti pečeno ali celo zapečeno do te mere, da meso potemni (poogleni). To lahko resno škoduje zdravju vašega štirinožnega prijatelja, saj pečeno meso, še posebej pečene kosti negativno vplivajo na prebavila vključno s črevesjem. V najhujših primerih lahko pride do zaprtja in celo popolnoma nepotrebnega usodnega konca za vašo žival.
Hrana za pse, ki je pripravljena doma strogo ne sme vsebovati ojačevalcev okusa, kot so razne začimbe, jušne kocke, soli in ostalih dodatkov, ki so primerni in izključno namenjeni človeški kuhinji. Naši ljubljenčki bodo namreč popolnoma zadovoljni s hrano kuhano v navadni vodi z dodatkom žlice ali dveh nerafiniranega sončničnega ali repičnega olja. Dodajanje kvalitetnih olj v pasjo hrano pripomore k večjemu sijaju in zdravju kožuščka.

Go Back

Comments for this post have been disabled.